Tort limonko - czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mus czekoladowy: czekoladę połamać, rozpuści w kąpieli wodnej. wystudzić. Śmietankę utrzeć z cukrem pudrem dodać czekoladę i rozpuszczoną żelatynę w mleku. Wszystko miksować przez 3 minuty. Wlać na biszkopt i odstawić do lodówki.
Masa limonokowa: serek zmiksować z cukrem pudrem. Do masy dodać roztopioną czekoladę jeszcze lekko ciepłą oraz z skórkę z limonek i sok. 40% kremu na biszkopt, reszta do dekoracji. Mus czekoladowy na spód, gdyż jest cięższy i lepiej utrzyma stabilność tortu.
Krem czekoladowy Dr.Oetkera, przygotować zgodnie z opakowaniem.
Tort udekorować pół na pół za pomocą szprycy w kształcie gwiazdki. Róże formować od środka na zewnątrz kwiatka.
Komentarze