TORT KANAPKOWY

0 (0 ocen)

Wyjątkowa i smaczna przekąska

Składniki:

  • 1 chleb tostowy
    1 puszka tuńczyka w oleju
    3 jaja na twardo ,
    serek topiony
    por ,
    majonez
    warzywa kolorowe do ozdoby

Tort kanapkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. zrobić masę;
    z tuńczyka jajek pokrojonych w kostkę , pora pokrajonego drobno i 2 łyzki majonezu i odrobinę keczupu wedle uznania .
    4 sztuki chleba ułozyć obok siebie jako 1 warstwa na to pół masy z tuńczyka ,
    chlebki 4 ,- potem 1 serek topiony , kolejne 4 chlebki ,- 2 część masy i na to chlebki posmarowane serkiem i na wierzch warzywka do deoracji , na zmianę papryka , ogórek , pomidor , szczypiorek i pietruszki nać w środku . Boki majonezem posmarować .
    Tak przygotowany tort winien stać conajmniej 1 godz .
    Kroić w trójkąty tak jak tort .

Porady

można dzien wczesniej zrobić ,

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy