Torcik malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Ubić białka.Powoli dodawać cukier,ubijać.
Dodać żółtka i barwnik,ubić.
Wsypać przesianą mąkę i proszek,ubijając.
Spód tortownicy o średnicy 16 cm natłuścić.Ciasto wlać do formy,wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec około 30 minut w temp.180 stopni C.
2.Masa:
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie.
Maliny zagotować z cukrem,dodać żelatynę i ostudzić.
3.Bita śmietana:
Składniki ubić.
4.Torcik malinowy:
Ostudzony biszkopt przekroić na trzy części.
Wyłożyć do tortownicy jeden krążek.
Wylać połowę masy i schłodzić.
Wyłożyć kolejny krążek,wylać drugą część masy i schłodzić.
Położyć ostatni krążek i na wierzch wyłożyć bitą śmietanę,schłodzić.
Udekorować wedłu uznania.
Komentarze