Torcik kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie dodajemy cukier. Następnie dodajemy żółtka, na sam koniec przesiewamy mąkę z proszkiem wszystko delikatnie mieszamy łyżką i dodajemy ocet. Wylewamy do wysmarowanej i opruszonej mąką formy śr 18 cm. Pieczemy 25 min w 180 st. C. Wyciągamy z formy i studzimy.
2.Masa kokosowa:
Kremówkę ubijamy na sztywno ze śnieżkami. Dodajemy przestudzoną roztopioną czekoladę i wiórki kokosowe.
3.Wykonanie:
Biszkopt przecinamy na 3 części. Każdy blat biszkoptu smarujemy 1/4 kremu. Resztą wykańczamy boki tortu i ozdabiamy wiórkami i kulkami ( w moim przypadku kokoski z orzechową niespodzianką przepis znajdziecie wśród moich przepisów ). Schładzamy w lodówce.
Komentarze