Torcik jogurtowo-truskawkowy

  • wyświetlono: 361 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Biszkopt – forma 24cm

Składniki

4 jajka
4 łyżki mąki tortowej
4 łyżki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Białka ubić z cukrem. Dodać ubite żółtka. Lekko wymieszać.
Wsypać mąkę z proszkiem przez sitko.
Wlać do formy, piec w temp.160 oC około 40min.
Zimny biszkopt przekroić na 2 blaty.

Sposób przygotowania przepisu:

Torcik jogurtowo-truskawkowy

  • 1. Masa jogurtowa
    1 jogurt truskawkowy, 400g
    2 galaretki truskawkowe

    ½ kg truskawek

    Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, ostudzić.
    Tężejącą galaretkę zmiksować z jogurtem. Najlepiej w dzbanku do koktajli.

    Blaty biszkoptu nasączyć – ½ szkl. wody, 1łyżeczka cukru, 1łyżeczka soku z cytryny.
    Na pierwszy blat położyć połówki truskawek i zalać tężejącą masą jogurtową.
    Przykryć drugim blatem, wylać resztę masy jogurtowej i ułożyć dekoracyjnie truskawki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

torcik jogurtowy

Dodane przez: Konto nieaktywne

torcik jogurtowy z owocami

pyszny torcik jogurtowo śmietanowy...

Torcik jogurtowy z truskawkami

Dodane przez: Kasja1986

Torcik jogurtowy z truskawkami

Pyszny, lekki truskawkowo - jogurtowy...

torcik jogurtowy z truskawkami

Dodane przez: ilka

Torcik jogurtowy z truskawkami

Delikatny torcik z truskawkami.

Truskawkowy torcik

Dodane przez: Justyna844

Truskawkowy torcik

Pyszny leciutki torcik z truskawkami...

Torcik jogurtowo-jagodowy

Dodane przez: joanna30

Torcik jogurtowo-jagodowy

Takie jogurtowe torciki sprawdzają...

Kolorowy torcik

Dodane przez: ciasto

Torcik jogurtowy

Efektownie wygląda. Doskonały np....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE