Torcik jagodowy

0 (0 ocen)

Pyszny torcik jagodowy.W sam raz na upalne dni bo wyciągnięty z lodówki jest bardzo chłodzący.Torcik możesz przygotować z innymi owocami sezonowymi.

Składniki:

  • Składniki :
    150g ciastek maślanych kruchych ,
    50g masła,
    5 łyżeczek żelatyny,
    200g jagód,
    400g serka śmietankowego,
    150g śmietany 30%,
    3 łyżki cukru pudru,
    2 łyżeczki cukru waniliowego.

Torcik jagodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • torcik jagodowy 1. Przygotowanie : Masło roztopić w rondelku. Ciasteczka przełożyć do woreczka i pokruszyć. Dokładnie wymieszać z roztopionym masłem. Spód tortownicy wyłożyć ciastkami. Jagody umyć i osuszyć na ręczniku papierowym. Serek utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody , pozostawić do ostygnięcia. Jagody utrzeć w blenderze i dodać do sera. delikatnie połącz składniki. Kremówkę ubić. Do masy serowej dodaj kremówkę, wymieszaj dokładnie składniki. miksując na wolnych obrotach wlej żelatynę. Całość masy jagodowej przelej na formy z ciasteczkami. Przykryj folią i wstaw do lodówki na 3-4 godziny. Ciasto udekoruj bitą śmietaną i posyp owocami

Komentarze

Podobne przepisy