Tatar ze śledzia

0 (0 ocen)

  • 20 min

Udany sposób na smaczną kolację!

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    200g solonych śledzi
    1 jajko
    ½ średniej wielkości cebuli
    100g kiszonych ogórków
    3 – 4 marynowane grzybki
    1 płat marynowanej papryki
    2 łyżki oleju
    Szczypiorek
    Pieprz, słodka papryka w proszku

Tatar ze śledzia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wymoczyć w wodzie, aby pozbyć się z nich nadmiaru soli. Jajko ugotować na twardo. Białko zetrzeć na drobnych oczkach. Paprykę, ogórki i śledzie pokroić w kostkę o podobnej wielkości. Cebulę pokroić w cienkie piórka. Szczypiorek posiekać. Grzybki pozostawić w całości. Warzywa połączyć ze śledziami dodając olej. Całość przyprawić do smaku pieprzem i papryką. Wstawić do lodówki na godzinę aby smaki się przegryzły. Wyłożyć na talerz, dodać grzybki. Wierzch posypać szczypiorkiem i białkiem jajka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy