Tatar z łososia wędzonego (z kaparami)

0 (0 ocen)

  • 7 min

Prosta i szybka wersja smacznej przekąski z łososia.

  • 7 min

Składniki:

  • 100g wędzonego łososia (użyłam brzuszków)
    1/2 średniej cebuli
    15 kaparów w zalewie octowej
    2-3 łyżki oliwy z oliwek
    pieprz cytrynowy
    sól

Tatar z łososia wędzonego (z kaparami) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia rozdrobnić (niezbyt drobno) malakserem lub za pomocą blendera.
    (Można też pokroić nożem na kawałki wg własnego gustu.)
  • 2. Dodać posiekaną cebulę oraz drobno pokrojone kapary.
  • image-16wwf5r 3. Całość wymieszać z oliwą, doprawić pieprzem cytrynowym i opcjonalnie odrobiną soli (sam łosoś jest słony).
    (Zamiast pieprzu cytrynowego można użyć zwykłego oraz dodać soku z cytryny).

Porady

Tatar na zdjęciu ułożyłam na chlebie i dookoła obsypałam posiekaną cebulą oraz natką pietruszki.

Komentarze

Podobne przepisy