Tarta kajmakowo - bananowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatniki kruszymy np.za pomocą wałka. Odkładamy 2-3 łyżki do dekoracji. Margarynę topimy w rondelku. Dodajemy do niej pokruszone herbatniki. Mieszamy i wykładamy równo rozprowadzając dno formy do tarty wyłożonej pergaminem. Wstawiamy na 20 min. do lodówki. Banany kroimy w plasterki i mieszamy w soku z cytryny by nie pociemniały. Na dno wyłożone herbatnikami wykładamy 1/2 puszki masy kajmakowej i dokładnie rozprowadzamy. Na kajmak układamy plasterki bananów. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijanie dodajemy cukier oraz śmietan fix. Wykładamy i rozprowadzamy na warstwie bananów. Po wierzchu posypujemy odłożonymi pokruszonymi herbatnikami. Całość wstawiamy na 2-3 godz do lodówki.
Komentarze