Tagliatelle z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurki umyłam, większe pokroiłam na mniejsze kawałki.
Na patelni rozgrzałam masło i zeszkliłam wcześniej pokrojoną w kostkę cebulkę.
Kiedy cebula zaczęła delikatnie nabierać koloru wyłożyłam na patelnię kurki.
Wszystko razem smażyłam przez ok. 10 minut. Kurki podczas smażenia puszczają sok i zmniejszają swoją wielkość, ale nie wpływa to w ogóle na smak potrawy.
Po upływie 10 minut dodałam śmietankę i jeszcze chwilkę trzymałam na ogniu, żeby śmietanka trochę odparowała a tym samym zagęściła sos.
Na koniec posoliłam do smaku.
Do gotowego sosu wyłożyłam ugotowane wcześniej tagliatelle. Przemieszałam i posypałam posiekaną natką z pietruszki.
Tak przygotowane danie wykładałam na talerze.
Komentarze