Tagliatelle z cukinii

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób

Prosty,zdrowy letni obiad

  • 10 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • nieduża cukinia
    2 garście pomidorków cherry lub zwykły pomidor
    2 ząbki czosnku
    garść świeżej bazylii (posiekanej)
    cebula
    oliwa z oliwek
    2 łyżki octu balsamicznego
    sól i pieprz

Tagliatelle z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyj, obieraczką do warzyw obierz w paseczki. Odstaw na bok.
    Cebulę i czosnek drobno posiekaj, a następnie przełóż na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy i smaż na złoty kolor. Następnie dodaj pokrojone pomidory, smaż przez ok. 2 minuty.
    Do pomidorów dodaj cukinię i posiekaną bazylię. Smaż razem przez ok. 5 minut.
    Patelnię zdejmij z ognia, dodaj ocet balsamiczny i wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy