Tagliatelle w sosie śmietanowo-pieczarkowym

  • wyświetlono: 679 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Uwielbiam wszelkiego rodzaju makarony a tagliatelle w szczególności. Tym razem połączyłam go z pieczarkami i śmietaną. Wyszło rewelacyjne i syte danie!

32

Składniki

300 g tagliatelle
2 cebule
200 g pieczarek
1 łyżeczka przyprawy do spaghetti
2 ząbki czosnku
Sól
Pieprz
0,5 szklanki bulionu
3 łyżki śmietany 18%

Sposób przygotowania przepisu:

Tagliatelle w sosie śmietanowo-pieczarkowym

  • 1. Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki. Cebulę szklimy na rozgrzanej patelni, dodajemy pieczarki. Po 5 minutach dokładamy makaron i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawiamy przyprawą do spaghetti, solą i pieprzem. Na samym końcu podlewamy wszystko bulionem i dodajemy śmietanę. Całość dokładnie mieszamy i czekamy aż sos ładnie się zredukuje i zgęstnieje.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadsezonowe_przysmakikuchnia włoskaMakaronyprzepis_miesiąca1000tagliatelle w sosie smietanowo-pieczarkowym

Komentarze

Podobne przepisy

image-0xri3jy

Dodane przez: elapolo

Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo...

To prosty sposób na danie z polędwiczek....

sos

Dodane przez: Kasja1986

Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym

Prosty sposób na soczyste kawałki...

image-1xknscs

Dodane przez: elapolo

Tagliatelle z kurkami w sosie śmietanowym

Danie można przygotować w kilkanaście...

zrazy z szynki w sosie

Dodane przez: Martyna1991

Zrazy z szynki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Szybkie w przygotowaniu i bardzo...

KRÓLIK W SOSIE ŚMIETANOWO-PIECZARKOWYM

Dodane przez: IZABELA SUCHOCKA

KRÓLIK W SOSIE ŚMIETANOWO- PIECZARKOWYM

BARDZO ZDROWE MIĘSKO,ZWŁASZCZA...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE