Tagliatelle w sosie śmietanowo-pieczarkowym

0 (0 ocen)

Uwielbiam wszelkiego rodzaju makarony a tagliatelle w szczególności. Tym razem połączyłam go z pieczarkami i śmietaną. Wyszło rewelacyjne i syte danie!

Składniki:

  • 300 g tagliatelle
    2 cebule
    200 g pieczarek
    1 łyżeczka przyprawy do spaghetti
    2 ząbki czosnku
    Sól
    Pieprz
    0,5 szklanki bulionu
    3 łyżki śmietany 18%

Tagliatelle w sosie śmietanowo-pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki. Cebulę szklimy na rozgrzanej patelni, dodajemy pieczarki. Po 5 minutach dokładamy makaron i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawiamy przyprawą do spaghetti, solą i pieprzem. Na samym końcu podlewamy wszystko bulionem i dodajemy śmietanę. Całość dokładnie mieszamy i czekamy aż sos ładnie się zredukuje i zgęstnieje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy