Uwielbiam wszelkiego rodzaju makarony a tagliatelle w szczególności. Tym razem połączyłam go z pieczarkami i śmietaną. Wyszło rewelacyjne i syte danie!
Składniki:
300 g tagliatelle
2 cebule
200 g pieczarek
1 łyżeczka przyprawy do spaghetti
2 ząbki czosnku
Sól
Pieprz
0,5 szklanki bulionu
3 łyżki śmietany 18%
Tagliatelle w sosie śmietanowo-pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki. Cebulę szklimy na rozgrzanej patelni, dodajemy pieczarki. Po 5 minutach dokładamy makaron i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawiamy przyprawą do spaghetti, solą i pieprzem. Na samym końcu podlewamy wszystko bulionem i dodajemy śmietanę. Całość dokładnie mieszamy i czekamy aż sos ładnie się zredukuje i zgęstnieje.
Komentarze