Tagiatelle z kurczakiem i pieczarkami w śmietanie

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszny, pożywny obiad w kilka chwil.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
    ok 30 dkg pieczarek
    mała cebula
    mała śmietana 18%
    2-3 łyżki mąki
    makaron tagiatelle
    sól i pieprz do smaku
    szczypiorek do posypania

Tagiatelle z kurczakiem i pieczarkami w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić, pokroić na półtalarki i podsmażyć na maśle wraz z pokrojoną cebulą.
    Kurczaka również oczyścić, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle w osobnym garnku. Po tym czasie połączyć ze sobą oba składniki. Dodać śmietanę wymieszaną z ok 100ml wody oraz mąką. Doprawić solą i pieprzem i zagotować.
  • 2. W czasie, gdy sos się "przegryza" ugotować makaron.
    Gotowy makaron wyłożyć na talerz, polać sosem i posypać szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy