Szynka po królewsku

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przesłała Lidia Ślęzak

  • Łatwy

Składniki:

  • - gotowana szynka: 10 plastrów
    - pasztet z drobiu: 20 dekagramów
    - masło kostka: 0.5 sztuki
    - kwaśna śmietana: 1 szklanka
    - koniak: 50 mililitrów
    - pieprz: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
    - galareta mięsna: 2.5 szklanki
    - zielenina: 4 sztuki
    - pomidor: 1 sztuka

Szynka po królewsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło i pasztet ubijamy w mikserze na jednolitą masę
  • 2. Śmietanę ubijamy ze szczyptą soli na gęsty krem i dodajemy do masła z pasztetem. Mieszamy, wlewamy koniak. Delikatnie doprawiamy do smaku
  • 3. Na plastry szynki nakładamy porcje kremu, szynkę zwijamy
    w ruloniki i układamy na półmisku. Między ruloniki wkładamy cząstki pomidora i zieleniny. Zalewamy galaretą,aby porcje zostały przykryte. Wkładamy do lodówki, aby galareta stężała

Komentarze

Podobne przepisy