Szpinakowe koperty

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szpinak to przysmak mojej córci więc podaję w różnych postaciach żeby się nie znudził

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto francuskie
    Szpinak mrożony
    Ser typu feta
    Ząbek czosnku
    Vegeta, pieprz, koperek suszony lub mrożony

Szpinakowe koperty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak smażymy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy przeciśnięty przez praske czosnek. Doprawiamy vegetą i pieprzem. Po przestygnięciu przekładamy do miski i dodajemy ser feta. Ugniatamy tak aby uzyskać jednolita masę i dodać koperek.Ciasto kroimy na równe kwadraciki, na każdy kwadrat kładziemy ok 2 łyżek farszu (najlepiej już ostygniętego). Zawijamy kwadraciki jak kopertę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć koperty i posmarować je pędzelkiem namaczanym w oleju. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 20 min w 220 stopniach

Porady

Smakuje z sosem beszamelowym lub czosnkowym. Ja posypuję przed pieczeniem ziołami prowansalskimi lub bazylią

Komentarze

Podobne przepisy