Szparagi w szynce ze szczypiorkiem

  • wyświetlono: 108 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Do tego dania polecam młode ziemniaki z koperkiem.

  • 20 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

1/2 kg. białych szparagów (1 pęczek)
16 plastrów szynki
szczypiorek
1 łyżeczka masła
1/2 łyżeczki cukru
1 płaska łyżeczka soli

Sposób przygotowania przepisu:

Szparagi w szynce ze szczypiorkiem

  • 1. 1. W garnku z zagotowaną wodą z dodatkiem soli, cukru i masła, włożyć szparagi, jeśli gotujemy na leżąco, to nie musimy przykrywać garnka. Gotować około 20-25 minut – powinny być miękkie, ale jeszcze jędrne.
    2. Zawiń szparagi w plastry szynki.
    3. Szparagi wyjąć z wody, po krótkim ostygnięciu owinąć każdy szparag dwoma płatami szynki i zwinąć w rulonik
    4.Podsmaż roladki na patelni i zwiąż szczypiorkiem w kokardę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

warzywaszynkaprzekąskiszczypiorekbiałe szparagidania ze szparagów

Komentarze

Podobne przepisy

Drożdżówki ze szparagami

Dodane przez: SprytnaChochla

Wytrawne drożdżówki ze szparagami w boczku

Drożdżówki ze szparagami, boczkiem...

Tortilla z grilla ze szparagami

Dodane przez: mysza75

Tortilla z grilla ze szparagami

Tortilla z grilla z pysznymi szparagami...

Szparagi ew cieście francuskim

Dodane przez: beetle

Szparagi w cieście francuskim

Szybka wiosenna przekąska.

Jajka.

Dodane przez: Di bloguje

Jajka faszerowane ze szczypiorkiem i musztardą

Przedstawiam prostą i szybką propozycję,...

Szparagi w cieście francuskim z boczkiem

Dodane przez: zzewa

Szparagi w cieście francuskim z boczkiem

Szparagi, boczek i ciasto francuskie...

Szynka z chrzanem w galarecie

Dodane przez: rzelkazag

Szynka z chrzanem w galarecie

Nie wiele z nią roboty, zwłaszcza...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE