Szparagi w szynce ze szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Do tego dania polecam młode ziemniaki z koperkiem.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg. białych szparagów (1 pęczek)
    16 plastrów szynki
    szczypiorek
    1 łyżeczka masła
    1/2 łyżeczki cukru
    1 płaska łyżeczka soli

Szparagi w szynce ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. W garnku z zagotowaną wodą z dodatkiem soli, cukru i masła, włożyć szparagi, jeśli gotujemy na leżąco, to nie musimy przykrywać garnka. Gotować około 20-25 minut – powinny być miękkie, ale jeszcze jędrne.
    2. Zawiń szparagi w plastry szynki.
    3. Szparagi wyjąć z wody, po krótkim ostygnięciu owinąć każdy szparag dwoma płatami szynki i zwinąć w rulonik
    4.Podsmaż roladki na patelni i zwiąż szczypiorkiem w kokardę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy