Szaszłyki ze śliwek smażone w cieście

0 (0 ocen)

  • 20 min

Fajny sposób na wykorzystanie śliwek węgierek :) Na wykałaczkę nadziewa się kawałki owoców, macza się w cieście i smaży z obu stron. Wykałaczkę można wyjąć zaraz po usmażeniu (ja tak nie robiłam ale dla dzieci bezpieczniej) ;)

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 szklanki mąki pszennej
    1 duże jajko
    1/4 szklanki mleka
    1 płaska łyżeczka cukru
    szczypta soli
    14 szt. śliwek węgierek
    olej do smażenia
    cukier puder do posypania

Szaszłyki ze śliwek smażone w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypać mąkę, dodać jajko, mleko, cukier i sól, krótko zmiksować.
    Śliwki umyć, pokroić na ćwiartki, nadziać na wykałaczki. Obtaczać w cieście, smażyć z obu stron na oleju. Gotowe posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy