szaszłyki drobiowe z papryką

0 (0 ocen)

  • 45 min

Szaszłyki to sposób na ekspresowy obiad lub kolację. Możemy nadziać wszystko co lubimy i co akurat mamy pod ręką. Ja zrobiłam je w klasycznej wersji z papryką, kiełbasą i pieczarkami i upiekłam w piekarniku. W sezonie letnim można je upiec na grillu, będą także pyszne.

  • 45 min

Składniki:

  • duży filet z kurczaka
    2 kiełbaski
    czerwona papryka
    żółta papryka
    150 g pieczarek
    2 łyżki oleju
    sól
    pieprz
    przyprawa do kurczaka
    ząbek czosnku

Szaszłyki drobiowe z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szaszlyki 1. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem i przyprawami. Mięso pokroić na duże kostki i natrzeć mieszanką przypraw, odstawić do lodówki na pół godziny. Kiełbaski pokroić na grube plastry, paprykę na kwadraty. Pieczarki obgotować w osolonym wrzątku (można także nadziewać surowe, ja takich nie lubię). Na patyczki do szaszłyków nadziewać wszystkie składniki w dowolnej kolejności. Piec w piekarniku w 200*C około 15-20 minut lub na grillu z obu stron przez kwadrans.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy