Szaszłyk Udźca z Baraniny

0 (0 ocen)

Po prostu palce lizać.!

Składniki:

  • 50 dag baraniny z udźca,
    oliwa do smarowania
    1 szklanka wytrawnego wermutu,
    1/2 szklanki oliwy,
    2 łyżki soku z cytryny,
    2 cebule,
    2-3 ząbki czosnku,
    po 1 łyżeczce pieprzu cayenne,
    bazylii i rozmarynu,
    sól

Szaszłyk udźca z baraniny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, usunąć tłuszcz i błony, pokroić w kostkę wielkości około 3 centymetry. Przygotować marynatę: cebulę zetrzeć na tarce, czosnek rozetrzeć z solą. Wszystkie składniki marynaty dokładnie połączyć, zalać nią mięso, przykryć i wstawić do lodówki. Wyjąć po około 24 godzinach, nadziać na szpadki, posmarować olejem i upiec na grillu.

Komentarze

Podobne przepisy