Swojski Makaron

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Swojski Makaron najlepszy do zup i sosów

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 40 dekagramów
    - jajka: 3 sztuki
    - woda (gorąca): 6 łyżek
    - sól: 1 szczypta

Swojski makaron - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać do miski,wbić jajka dodać sól,,wodę,zagnieść ciasto,podzielić na dwie części,rozwałkować bardzo cienko,zostawić do lekkiego przeschnięcia.
    Posypać mąka zwinąć w rulon.Ostrym nożem kroić na cienkie lub grube paski.
    Można dodać 2 lub 3 jajka
  • 2. Makaron ugotować w gorącej,posolonej wodzie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy