Surówka z młodej kapusty

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną surówkę z młodej kapusty z marchewką i ogórkami. Taka surówka super smakuje solo oraz jako dodatek do obiadu. Polecam

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg młodej kapusty
    2-3 ogórki gruntowe
    1 marchewka
    1 łyżka posiekanego koperku
    1 łyżka oliwy
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka soku z cytryny
    sól, pieprz

Surówka z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno kroimy. Marchewkę oraz ogórki myjemy. Marchewkę obieramy i bardzo cienko kroimy w pół plastry, przekładamy do kapusty. Ogórki wraz ze skórką przekrajamy na 4 części i cienko kroimy, dodajemy do pozostałych składników i mieszamy. Na koniec dodajemy koperek, oliwę, jogurt, sok z cytryny oraz doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 30-60 minut w chłodne miejsce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy