Surówka z kiszonej kapusty

  • wyświetlono: 358 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Kapusta kiszona jest bogatym źródłem witaminy C. Jej spożywanie jest zalecane szczególnie w okresie zimowym, kiedy trudniej dostępne są świeże owoce i warzywa. Jest niskokaloryczna,reguluje pracę układu trawiennego.

  • 15min

Składniki

25 dkg kiszonej kapusty
1 marchewka
mała cebula
jabłko
olej
cukier /1 łyżeczka/

Sposób przygotowania przepisu:

Surówka z kiszonej kapusty

  • 1. Kapustę kiszoną pokroić,marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach,cebulę pokroić w drobną kostkę posłodzić do smaku,polać olejem.
    Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić na 10 min. Posypać zieloną pietruszką.Podawać jako dodatek do obiadu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazimasurówkaniskokalorycznaodporność

Komentarze

Podobne przepisy

Wybuchowa surówka z kiszonej kapusty

Dodane przez: Goszka

Wybuchowa surówka z kiszonej kapusty

Polecam Wam dzisiaj bardzo innowacyjną...

Surówka z kiszonej kapusty.

Dodane przez: akilegna

Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty jest...

surówka z kapusty kiszonej z majonezem

Dodane przez: monikaT83

Surówka z kiszonej kapusty z dodatkiem majonezu

Pierwszy raz dodałam majonez do...

Surówka z kapusty kiszonej

Dodane przez: anaid123

Surówka z kapusty kiszonej

Pyszna zdrowa surówka idealna do...

surówka z kiszonej kapusty

Dodane przez: rena123

Surówka z kiszonej kapusty

Błyskawiczna zimowa surówka - pyszna...

Surówka z kiszonej kapusty

Dodane przez: Futka

Surówka z kiszonej kapusty

Dzisiaj zapraszam na polską surówkową...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE