Surówka z kapusty na mleku

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Smaczna surówka do obiadu.

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • Kapusta biała 1 główka
    Masło 5 dag
    Mąka pszenna 1 łyżka
    Mleko 2 szklanki
    Sól i cukier do smaku
    Starty czosnek do smaku

Surówka z kapusty na mleku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyścić, poszatkować i gotować bez przykrycia z dodatkiem soli. Miękka kapustę odcedzić, jeszcze raz drobno pokroić. Z tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić mlekiem i mieszając zagotować. Wymieszać z kapustą, doprawić do smaku, raz jeszcze zagotować i podawać do obiadu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy