surówka z kapusty na wodzie mineralnej

4.36 (195 ocen)

  • 15 min

Najlepsza surówka do obiadu. Chrupiąca, pyszna, ma oryginalny smak. Jej niewątpliwą zaletą jest to, że może w tej zalewie stać w lodówce nawet do dwóch tygodni a i tak będzie smaczna. Mój mąż ją uwielbia. Doskonale pasuje do smażonych ryb.

  • 15 min

Składniki:

  • 1,5- 2 kg kapusty białej
    2 papryki kolorowe
    pęczek koperku
    1 cebula
    2 łyżki soli
    1 szklanka cukru
    1 szklanka oleju rzepakowego
    3/4 szklanki octu
    1 litr wody mineralnej gazowanej
Wystaw ocenę:

4.36 (195 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty na wodzie mineralnej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę, papryki i cebulę zeszatkować. Koperek drobno pokroić.
  • 2. Wszystkie składniki zalewy wymieszać, dodać warzywa. Wymieszać dokładnie i umieścić w słoju lub misce z pokrywką.

Porady

Najlepiej zrobić ją minimum dzień przed podaniem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować