Surówka z białej kapusty

5 (165 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Surówki do obiadu to podstawa , każdego drugiego dania. Ta z białej kapusty jest szybka I pyszna .

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pół główki białej kapusty
    1 duża marchewka
    1 duża cebula biala
    Kawałek pora
    Sól
    Pieprz
    Cukier
    Kilka kropel octu
    2 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapuste siatkujemy dość drobno . Marchew I cebule obieramy . Marchew tarkujemy na drobnych oczkach, cebule I por kroimy w drobna kostkę. Wszystkie warzywa mieszamy w misce dodajemy sól, cukier oraz ocet ponownie mieszamy I lekko ugniatamy by kapysta puściła troche soku . Dokladamy majonez I pieprz do smaku . Mieszamy.
    Gotowe smacznego .

Porady

Do surówki można dodac kukurydze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować