Surówka z kapusty kiszonej i marchewki

0 (0 ocen)

Smaczna ,prosta, zdrowa i ogólnie znana surówka. Najlepiej, jak do jej wykonania użyjemy ukiszonej własnoręcznie kapusty

Składniki:

  • 500 -600g kiszonej kapusty
    1 mała cebula ( 40 - 50 g)
    2 średnie marchewki ( ok. 200 g)
    1-2 ł łyżeczki cukru
    3 - 4 łyżki oleju
    pieprz

Surówka z kapusty kiszonej i marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę lekko odciskamy z soku (jeżeli jest mocno kwaśna płuczemy w zimnej wodzie) i siekamy. Dodajemy drobniutko posiekaną nożem cebulkę i marchewkę startą na tarce( duże oczka) dodajemy oleju, cukru i pieprzu do smaku i dokładnie mieszamy odstawiamy do "przegryzienia się" składników.

Komentarze

Podobne przepisy