Surówka z kapusty kiszonej i marchewki

5 (147 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Kapusta kiszona pozytywnie wpływa na układ pokarmowy, a z dodatkiem marchewki i oliwy tworzy smaczny dodatek do obiadu.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • ▸0.5 kg kapusty kiszonej
    ▸1 średnia marchewka
    ▸3 łyżki oleju lnianego/oliwy
    ▸pieprz
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona Dodatki

Surówka z kapusty kiszonej i marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kiszoną drobno siekamy. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach.
    2. Wrzucamy do większej miski, dolewamy olej lniany lub oliwę i przyprawiamy. Dokładnie mieszamy.
    Po przygotowaniu surówki polecam na przynajmniej godzinkę odstawić ją do lodówki. Wtedy smaki się przejdą i będzie jeszcze smaczniejsza.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Marchewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować