Surówka z białej rzodkwi z czerwoną cebulą i papryką pepperoni

0 (0 ocen)

  • 15 min

Biała rzodkiew jest niezwykle zdrowa, ale także bardzo smaczna. Dzisiaj zapraszam na surówkę, w której rzodkiew gra główną rolę. Smaku i jeszcze większej wyrazistości dodaje jej czerwona cebulka i papryka pepperoni. Idealnie sprawdza się jako dodatek do dań rybnych i mięsnych. Jeść tylko na zdrowie!

  • 15 min

Składniki:

  • - biała rzodkiew
    - 1 mała cebula czerwona
    - 2 papryki pepperoni z zalewy
    - 1,5 łyżki śmietany
    - 1 łyżka soku z cytryny
    - 1 łyżka majonezu
    - 0,5 łyżeczki cukru pudru
    - sól i pieprz do smaku

Surówka z białej rzodkwi z czerwoną cebulą i papryką pepperoni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiew ścieramy na tarce o grubych oczkach i odciskamy z nadmiaru soku (sok wypijamy dla zdrowia :D ). Czerwoną cebulkę oraz papryczki pepperoni kroimy w małą kostkę i dodajemy do startej rzodkwi. W miseczce łączymy śmietanę, majonez i sok z cytryny, doprawiamy cukrem pudrem, solą oraz pieprzem i dodajemy do warzyw. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe! :D Życzę smacznego! :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy