Surówka z białej rzodkwi

0 (0 ocen)

  • 45 min

Ostatnio w moim ukochanym warzywniaku kupowałam białą rzodkiew do kanapki, uprzejmy pan sprzedawca dodał mi jeszcze 2 sztuki gratis ;) Cóż mi pozostało…natarłam surówki, która zniknęła w mgnieniu oka :) Wszystkim bardzo smakowała, szczególnie dzieciom, które przepadają za rzodkiewką :)

  • 45 min

Składniki:


  • 1 biała rzodkiew
    1 marchew
    1 jabłko
    mała garść szczypiorku
    mała garść koperku
    2-3 łyżki jogurtu naturalnego
    sól, pieprz

Surówka z białej rzodkwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiew, marchewkę i jabłko myjemy, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce. Solimy i odstawiamy na około pół godziny. Następnie dodajemy posiekany szczypior i koperek, jogurt naturalny oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy