Straszne gruszki

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Szybki, łatwy deser na jesienne dni.

  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 gruszek
    1 szkl wody
    5 łyżek cukru
    łyżeczka cynamonu
    pół laski wanilli
    szczypta imbiru
    kilka goździków do dekoracji
    siemię lniane do dekoracji

Straszne gruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obieramy gruszki zostawiając ogonki.
  • 2. W rondelku zagotowujemy wodę z cukrem, cynamonem, imbirem i wanilią.
  • 3. Wrzucamy gruszki i gotujemy na małym ogniu do miękkości co jakiś czas obracając.
  • 4. Wyciągamy gruszki na talerz, dekorujemy goździkami i siemieniem lnianym. Polewamy syropem. Rozpuszczamy odrobinę cynamonu w syropie i robimy zacieki. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy