Spaghetti z miodem i orzechami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • -500 g makaronu spaghetti
    -pęczek świeżej bazylii
    -3 ząbki czosnku
    -150 ml bulionu drobiowego
    -pół filiżanki orzeszków piniowych
    -1 papryczka chili
    -cytryna
    -5 łyżeczek miodu
    -250 ml słodkiej śmietanki
    -125 ml oliwy z oliwek
    -parmezan
    -sól
    -pieprz

Spaghetti z miodem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek i liście bazylii drobno siekamy. Wrzucamy do garnka. Dorzucamy papryczkę chili i orzeszki piniowe. Dodajemy 3 łyżki startego parmezanu, sok z cyrtryny, oliwę z oliwek i miód. Dolewamy śmietankę i bulion. Gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Doprawiamy pieprzem. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy. Mieszamy z sosem i posypujemy świeżo startym parmezanem.

Komentarze

Podobne przepisy