Spaghetti z krewetkami i jalapeno

0 (0 ocen)

Aromatyczny makaron spaghetti z krewetkami koktajlowymi oraz pikantną papryczką jalapenio.Zielony akcent w postaci natki pietruszki jest nie odłączny zaś sok z cytryny podkreśla i wydobywa głębie smaku.

Składniki:

  • 200g makaronu spaghetti
    200g krewetek koktajlowych
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki krojonej papryczki jalapeno z zalewy
    1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki
    świeżo mielona sól
    świeżo mielony pieprz
    2 łyżki masła
    ćwiartki cytryny

Spaghetti z krewetkami i jalapeno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli.
    Odcedzamy.
  • 2. Krewetki (jeśli mrożone uprzednio pozostawiamy do rozmrożenia).
    Ząbki czosnku obieramy , kroimy w plasterki.
    Papryczki jalapeno odsączamy z zalewy.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy masło , przesmażamy chwilkę czosnek a następnie dodajemy krewetki i jalapeno.
    Smażymy koleje 4-5 min , starając się równomiernie obsmażyć owoce morza.
  • 4. Na patelnie przekładamy makaron oraz natkę pietruszki , mieszamy.
    Podajemy z ćwiartką cytryny.

Komentarze

Podobne przepisy