Spaghetti z krewetkami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 40 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • -10 mrożonych krewetek
    -100 g makaronu spaghetti
    -70 g masła
    -1 duży ząbek czosnku
    -1 łyżeczka skórki startej z cytryny
    -1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    -sok z cytryny

Spaghetti z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki rozmrażamy w ciepłej wodzi. Makarom gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy zachowując około 3 łyżek wody. Na patelni na małym ogniu roztapiamy masło razem z czosnkiem i skórką z cytryny. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dodajemy krewetki i podsmażamy chwilkę na małym ogniu. Odstawiamy z ognia i mieszamy z pietruszką. Makaron z pozostawioną wodą dokładamy na patelnię. Mieszamy. Skrapiamy sokiem z cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy