Spaghetti z domowym czerwonym pesto

0 (0 ocen)

Włoskie spaghetti z domowym pesto.

Składniki:

  • 500 g spaghetti

    500 g suszonych pomidorów w zalewie, u mnie domowe
    bazylia i oregano mogą być suszone
    2 łyżki kaparów
    100 g czerwonej goudy
    100 g genuini cabre lub parmezanu
    2 łyżki orzeszków piniowych
    gałązka lubczyku
    opcjonalnie sól i pieprz

Spaghetti z domowym czerwonym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente.
  • 2. Pomidory razem z zalewą wlewamy do miski, dodajemy przyprawy, sery, orzeszki piniowe, posiekany lubczyk. Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę, jeśli jest zbyt gęste dodajemy oliwy.
  • 3. Do odcedzonego makaronu dodajemy sos w ilości takiej by dokładnie oblepił makaron. Spaghetti przekładamy na głębokie talerze posypujemy serem genuini i ozdabiamy zieleniną pietruszką lub bazylią. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy