Makaron z domowym pesto

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ja wiem, że można dostać całkiem dobre pesto w sklepach, ale żadne zasłoikowane pesto nie będzie tak dobre jak domowe...

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKłADNIKI GłóWNE:
    - bazylia: 2 pęczki
    - oliwa z oliwek: 4 łyżki
    - starty parmezan: 2 łyżki
    - orzeszki pini lub obrane migdały: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z domowym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron z domowym pesto 1. Włosi wybierają same listki i ucierają je w moździerzu, dodając kolejne składniki, ja leniwie wrzucam wszystko do blenderka nie bawiąc się w obywanie listków z bazylii :)
    Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu, odcedzamy zostawiając trochę wody z gotowania. Do naszego pesto dodajemy 3-4 łyżki wody z gotowania makaronu i łączymy całość. Poste, prawda?

    Pesto najlepiej smakuje z długim makaronem, ja wybrałam bucatini.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować