Spaghetti Carbonara

  • wyświetlono: 266 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

spagetti wg tego przepisu smakuje lepiej niz u Wlocha!

PolskaGotuje
  • 2 porcje
  • Łatwy

Składniki

- makaron: 400 gramów
- boczek wedzony lub szynka: 100 gramów
- serek topiony śmietankowy: 100 gramów
- smiatana 22%: 8 łyżek
- żóltka: 3 sztuki
- parmezan: 60 gramów
- czosnek: 1 ząbek
- oliwa: 2 łyżki
- maslo: 2 łyżki
- sól, pieprz: 1 szczypta

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Spaghetti Carbonara

  • 1. Makaron ugotowac al dente. Na patelni rozgrzac oliwe i podsmazyc czosnek. Boczek pokroic drobno, podsmazyc. Czosnek usunac. Do boczku dodac serek i podgrzewac, az sie nie rozpusci. W misce rozmieszac zoltka, smietane i starty parmezan. Doprawic sole i pieprzem do smaku. Patelnie zestawic z "ognia", dodac makaron i zalac masa jajeczna. Energicznie mieszac. Masa jajeczna w zadnym wypadku nie moze sie sciac. Spagetti podawac ze startym parmezanem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kuchnia włoskaobiadELLE_italia
 

Komentarze

Podobne przepisy

Kuchmistrz ugotował spaghetti carbonarę

Dodane przez: PolskaGotuje

najlepsze Spaghetti carbonara

Przepis dostałam od kucharza w...

Spaghetti carbonara

Dodane przez: beata80

Spaghetti carbonara

Tylko żółtka czy całe jajka? Ze...

Spaghetti a'la carbonara

Dodane przez: Bilcia

Spaghetti a'la carbonara

Ulubione spaghetti mojego męża:)...

Spaghetti Carbonara

Dodane przez: magdzia44448

Spaghetti Carbonara

Pyszne spaghetti Carbonara z dodatkiem...

Spaghetti carbonara

Dodane przez: joanna30

Spaghetti carbonara

Moja wersja tego pysznego włoskiego...

Spaghetti Carbonara I

Dodane przez: Agiatis

Spaghetti Carbonara

Uwielbiam makaron, szybko mam obiad,...