Spaghetti Carbonara

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

spagetti wg tego przepisu smakuje lepiej niz u Wlocha!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron: 400 gramów
    - boczek wedzony lub szynka: 100 gramów
    - serek topiony śmietankowy: 100 gramów
    - smiatana 22%: 8 łyżek
    - żóltka: 3 sztuki
    - parmezan: 60 gramów
    - czosnek: 1 ząbek
    - oliwa: 2 łyżki
    - maslo: 2 łyżki
    - sól, pieprz: 1 szczypta

Spaghetti carbonara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotowac al dente. Na patelni rozgrzac oliwe i podsmazyc czosnek. Boczek pokroic drobno, podsmazyc. Czosnek usunac. Do boczku dodac serek i podgrzewac, az sie nie rozpusci. W misce rozmieszac zoltka, smietane i starty parmezan. Doprawic sole i pieprzem do smaku. Patelnie zestawic z "ognia", dodac makaron i zalac masa jajeczna. Energicznie mieszac. Masa jajeczna w zadnym wypadku nie moze sie sciac. Spagetti podawac ze startym parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy