Spaghetti bolognese

0 (0 ocen)

  • 50 min

makaron

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki:
    500 mielonej wołowiny albo wieprzowiny
    marchew
    por
    cebula
    1 puszka pomidorów
    1 szklanka bulionu wołowego
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    oliwa
    trochę mleka
    parmezan lub inny żółty ser
    bazylia,
    tymianek,
    pieprz, sól

    makaron spaghetti

Spaghetti bolognese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Na rozgrzanej oliwie smażymy cebulę, dodajemy mięso mielone i smażymy, aż straci różowy kolor. Dodajemy warzywa, mleko, przetarte pomidory, bulion, koncentrat, przyprawy i zioła. Gotujemy, aż sos zgęstnieje.
    Makaron gotujemy w osolonym wrzątku al dente, odcedzamy. Przed podaniem posypujemy parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy