Sos z pomidorów

0 (0 ocen)

  • 40 min

Ja gołąbki jem z ketchupem, ale skoro miałam zrobić sos, to proszę bardzo, ze świeżych pomidorów :)

  • 40 min

Składniki:

  • 4-5 dużych, dojrzałych pomidorów
    1/2 szklanki bulionu wołowego
    3-4 ząbki czosnku
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    sól, pieprz
    1/2 łyżeczki cukru
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    zioła prowansalskie

Sos z pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory obrać, pokroić, podlać bulionem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i gotować 10-15 minut. Zmiksować blenderem. Dodać przecier i przyprawy. Gotować jeszcze 10 minut. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy