Sos toffee

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszny sos toffee domowej roboty osłodzi Wasze ciasta i desery :)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - śmietanka kremówka: 1 szklanka
    - miód: 0.25 szklanki
    - masło: 0.25 szklanki
    - cukier brązowy: 0.25 szklanki

Sos toffee - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos toffee 1. Do garnka wsypujemy cukier i dolewamy śmietanki, dodajemy masło i miód.
  • Sos toffee 2. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wstawiamy na mały ogień. Mieszamy cały czas aż do rozpuszczenia cukru. Gdy cukier się rozpuści gotujemy jeszcze około kwadransa co jakiś czas mieszając aż masa zmniejszy swoją objętość o połowę. Sos jeszcze zgęstnieje gdy ostygnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy