Sos z warzyw

4.5 (171 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Ten sos to idealny dodatek do obiadu.Polecam również do naleśników, kopytek .Skarbnica witamin .

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • marchew 2 sztuki
    pietruszka 1 sztuka
    seler mały kawałek
    papryka czerwona 1 sztuka
    papryka żółta 1 sztuka
    pieczarki kilka sztuk
    pomidory z puszki
    cebula biała 2 sztuki
    sól i pieprz do smaku

    do podsmażenia oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos warzywny Dodatki

Sos z warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew ,pietruszkę i seler obrać i pokroić w słupki.
  • 2. Tak samo postąpić z papryką .
    Pieczarki pokroić na plastry.
    Cebulę w piórka.
  • 3. Oliwę rozgrzać w woku.
    Na początek dodać twarde warzywa:marchew, pietruszkę i seler, dusić pod przykryciem , po około 5-8 minutach dodać paprykę i cebulę oraz pieczarki , dusić 5 minut .Po tym czasie wlać pomidory z puszki , gotować bez przykrycia do momentu aż sos zrobi się gęsty. Doprawić .
  • 4. Podawać jako dodatek do mięs, klusek, kopytek, naleśników.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Pieczarki Warzywa Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować