Ten sos to idealny dodatek do obiadu.Polecam również do naleśników, kopytek .Skarbnica witamin .
60 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler mały kawałek
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
pieczarki kilka sztuk
pomidory z puszki
cebula biała 2 sztuki
sól i pieprz do smaku
1.Marchew ,pietruszkę i seler obrać i pokroić w słupki.
2.Tak samo postąpić z papryką .
Pieczarki pokroić na plastry.
Cebulę w piórka.
3.Oliwę rozgrzać w woku.
Na początek dodać twarde warzywa:marchew, pietruszkę i seler, dusić pod przykryciem , po około 5-8 minutach dodać paprykę i cebulę oraz pieczarki , dusić 5 minut .Po tym czasie wlać pomidory z puszki , gotować bez przykrycia do momentu aż sos zrobi się gęsty. Doprawić .
4.Podawać jako dodatek do mięs, klusek, kopytek, naleśników.
Komentarze