sos cebulowo porowy z musem jabłkowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

sos idealnie nadaje sie do smażonej ryby

  • 60 min

Składniki:

  • 6 cebul
    1 duży por
    5 ząbków czosnku
    1 l. musu jabłkowego
    1 kostka masła
    500 ml śmietany 18 %
    sól
    pieprz
    wegeta

Sos cebulowo porowy z musem jabłkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • czosnek
1. cebule , czosnek i por obieramy i kroimy
  • duszenie 
2. wszystko dusimy na maśle w garnku
  • blendowanie
3. jak cebula i por jest miękka , to wszystko blendujemy
  • mus jabłkowy 
4. po zmiksowaniu dodajemy 1 l musu jabłkowego
  • śmietana 5. wszystko zagotowujemy i dodajemy 500 ml śmietany 18%

Porady

Sos po zmiksowaniu powinien być dość gęsty i wtedy daje śmietanę ja osobiście nie daje zaklepki ani zasmażki , ale jeśli sos jest za luźny to wedle uznania dodajemy bąć dolewamy śmietany gdy jest za gęsty

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy