Sos bolognese

0 (0 ocen)

  • 20 min

Jeden z najbardziej popularnych sosów do makaronów, baza na ciasto do pizzy, a także każdego rodzaju zapiekanek.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 słoik pomidorów konserwowych koktajlowych
    5 ząbków czosnek (posiekany)
    cebula ( drobniutko pokrojona)
    przyprawy: świeża bazylia/oregano/pieprz/Vegeta/oliwa z oliwek

Sos bolognese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule drobno posiekać i dać na podgrzany tłuszcz delikatnie zeszklić potem dodajemy posiekany czosnek tez delikatnie zeszklić jak tylko poczujemy zapach czosnku dodajemy szybko pomidorowy konserwowe następnie dodajemy przyprawy : bazylia/ oregano/ pieprz/ Vegeta/oliwa z oliwek

Porady

można ten sos troszkę zagęścić: serek topiony z 2 łyżkami śmietany rozpuścić. Następnie dodajemy do sosu.

Komentarze

Podobne przepisy