Sorbet z mięty

0 (0 ocen)

Orzezwiający, doskonały na upalne letnie dni.

Składniki:

  • 200 g cukru
    250 ml wody
    750 ml soku z cytryny
    1 garść świeżych liści z mięty.

    Waflowe kubeczki.

Sorbet z mięty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy wodę z cukrem. Po ostudzeniu dodajemy sok cytrynowy oraz świeże liście. Całość miksujemy.
    Wkładamy do zamrażalnika.
    Za każdym razem, gdy sorbet zaczyna twardnieć na brzegach naczynia, wyjmujemy go i mieszamy lub miksujemy.
    Czynnosc powtarzamy kulkakrotnie, az sorbet dobrze się zmrozi.
    Dekorujemy listkami mięty.Podajemy w waflowych kubełkach.
    Dla dzieci udekorowałam posypką i owocami kiwi,płatkami migdałow.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy