Sok malinowo-limonkowy z imbirem i miodem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Naturalny świeżo wyciśnięty sok z malin z dodatkiem miodu kwiatowego oraz imbiru wspaniale orzeźwia i smakuje.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 litry malin
    2-3 cm kawałek świeżego imbiru
    3-4 łyżki miodu kwiatowego
    limonka

Sok malinowo-limonkowy z imbirem i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Imbir obieramy i kroimy w cienkie plasterki, zalewamy 200 ml wody mineralnej niegazowanej. Odstawiamy na około 15 minut, aby naciągnął wody.

    Limonkę dokładnie szorujemy. Cienko obieramy lub ścieramy zieloną skórkę. Limonkę dokładnie obieramy pozbawiając gorzkiej białej warstwy.

    Do wyciskarki wolno obrotowej wkładamy limonkę i cienko obraną skórkę, następnie dodajemy imbir. Wodę, w której moczył się imbir zostawiamy. Następnie wkładamy maliny. Na koniec wlewamy wodę, w której moczył się imbir. Sok do smaku dosładzamy miodem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy