Smażone kwiaty cukinii

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jadalne kwiaty :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kilka kwiatów cukinii
    50 g sera feta
    1/2 cebuli czosnkowej
    1 duża garść szpinaku
    pieprz
    masło
    ciasto:
    mąka, woda, sól, pieprz

Smażone kwiaty cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kwiaty cukinii umyć i usunąć słupek. Osuszyć na ręczniku papierowym.

    Cebulę zeszklić na łyżce masła, dodać posiekany szpinak i podsmażyć aż zwiędnie. Szpinak wymieszać z serem i doprawić pieprzem. Masą napełnić kwiaty cukinii.

    Z mąki i zimnej wody przygotować ciasto, troszkę rzadsze niż na naleśniki. Doprawić solą i pieprzem. Kwiaty zanurzać w cieście i smażyć na głębokim tłuszczu. Wyciągać na ręcznik papierowy. Jeść ciepłe i chrupiące. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy