Słodko-pikantny kurczak z marchewką i grzybami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Tak przygotowane danie zwykle serwuje z ryżem. Połączenie ostrej papryki i słodkiej nuty kokosa sprawi, że to danie przypadnie Wam do gustu:)

  • 50 min

Składniki:

  • - pierś z kurczaka - 1 podwójna szt
    - marchewka - 5 szt
    - pieczarki - 10 szt
    - cebula - 1 duża szt
    - ostra papryka - 1 łyżeczka
    - łuskany słonecznik - 2 łyżki
    - olej kokosowy - 2 łyżeczki

Słodko-pikantny kurczak z marchewką i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0ftklb6 1. Piersi z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błon, kroimy w kostkę i posypujemy ostrą papryką. Cebulę kroimy w kostkę, a pieczarki i marchewkę w plasterki.
  • image-1fecr3p 2. Na rozgrzany olej kokosowy wrzucamy wszystkie składniki i przykrywamy przykrywką. Składniki co pewien czas mieszamy. Danie przygotowujemy do momentu całkowitego odparowania płynu (w moim przypadku trwało to ok 20 minut).
  • image-12biqfn 3. Na koniec do dania dodajemy łuskany słonecznik i przesmażamy wszystko razem jeszcze ok 2 minut. Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy