Deser z galaretkami i bitą śmietaną

0 (0 ocen)

galaretka z tryskawkami, połączenie smaków słodko - kwaśnych ;-)

Składniki:

  • Galaretka truskawkowa – 1 op
    Galaretka cytrynowa – 1 op
    Truskawki
    Sok z cytryny – 4 łyżki
    Skórka otarta z cytryny – 1 łyżka
    Bita śmietana
    Mięta

Deser z galaretkami i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 450 ml gorącej wody, dokładnie wymieszać i pozostawić do ostudzenia. Galaretkę cytrynowa rozpuść w 400 ml gorącej wody, dokładnie wymieszać , pozostawić do wystudzenia.
    Gdy galaretki przestygną , do cytrynowej dodać sok, dobrze wymieszać i rozlać do szklanek, schłodzić w lodówce, następnie dolać galaretkę truskawkową, umieścić w niej oczyszczone i umyte truskawki i ponownie wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
    Przed podaniem udekorować śmietaną i otarta skórką z cytryny oraz miętą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy