Ślimaczki z pastą jajeczną, awokado i łososiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Apetyczna przystawka na wyjątkowe okazje lub smaczna, pełna witamin przekąska pomiędzy posiłkami.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 tortille
    100g sera żółtego
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka musztardy
    2 jajka gotowane
    100-150g łosia wędzonego
    1 średnie awokado
    cytrynka do skropienia
    sól, pieprz

Ślimaczki z pastą jajeczną, awokado i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pasta jajeczna: zetrzyj ser i jajka do tartce o drobnych oczkach. Pokrój i dodaj koperek. Wymieszaj z majonezem i musztardą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • 2. Łosoś i awokado pokrój w paseczki i skrop cytryną.
  • image-0rt3pps 3. Tortille posmaruj pastą jajeczną. Na wierzch ułóż łosoś i awokado. Zwiń w rulon i pokrój na nieduże kawałki. Ułóż na talerzu jako przystawkę lub przekąskę wykładając na talerz np. liście sałaty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy