Ślimaczki z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

  • 7 min

Coś smacznego i taniego dla niespodziewanych gości.

  • 7 min

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    200 g sera białego mielonego lub gęstego serka waniliowego
    100 g rodzynek
    cukier waniliowy
    6 łyżek cukru
    1 jajo

Ślimaczki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smacznego! 1. Ser wymieszaj z 4 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Ciasto francuskie rozwiń, pokryj warstwą nadzienia i posyp sparzonymi rodzynkami. Ciasto z powrotem zwiń rulon, pokrój go w cienkie plasterki, układaj je na blasze z papierem do pieczenia. Posmaruj rozbełtanym jajem, posyp resztą cukru i zapiekaj 18 minut w temperaturze 200 stopni

Porady

Kiedy używamy serka waniliowego nie musimy już go mieszać z cukrami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy