Ślimaczki na sałacie z malinami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Lekka, zdrowa i aromatyczna sałatka ze ślimaczkami z fileta z indyka i ziołowego serka kanapkowego w połączeniu z malinami to hit lata, prosta i szybka w przygotowaniu, zachwyci amatorów niebanalnych smaków. Tak niewiele składników potrzeba do stworzenia pysznego dania.Polecam, bo jest godna uwagi

  • 45 min

Składniki:

  • 6 plastrów szynki np z indyka
    6 łyżek ziołowego serka kanapkowego
    1 główka kruchej lodowej sałaty
    20 dag świeżych malin
    natka pietruszki do posypania

    Sos:
    4 łyżki oliwy z oliwek
    ½ łyżeczki soku z cytryny
    1 łyżeczka miodu
    ½ łyżeczki ziół do sałatek
    Sól i pieprz do smaku

Ślimaczki na sałacie z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojoną na cienkie plasterki pierś z indyka, smaruję po łyżce serkiem kanapkowym zawijam ciasno w roladki, wkładam na godzinę do lodówki, aby masa stężała. Kroję na plastry.
    Sałatę myję, rwę na małe kawałki układam na półmisku, układam ślimaczki z wędliny, posypuję malinami oraz posiekaną natką pietruszki.
  • 2. Robię sos:
    Oliwę ucieram z ziołami, miodem oraz sokiem z cytryny, doprawiam do smaku solą i pieprzem, przed podaniem polewam sałatkę.

    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy